berlin - Srpska akademska mreža - Nikola Tesla

Direkt zum Seiteninhalt

Hauptmenü

berlin

У посети немачком парламенту
Берлин, 01 - 04. Јул 2012

Учесници у реализацији нашег пројекта "Mobile Denkfabrik" добили су позив од г - ђе Уте Кумпф (СПД, Штутгарт) да посете немачки парламент. Наша четворочлана делегација је у оквиру тродневног програма посете била и у Willy-Brandt-Haus министарству унутрашњих послова и министарству за омладину, породицу и старе, где су вођене занимљиве дискусије на актуелне друштвене теме.

Позив је уследио 11. Новембра прошле године на завршној манифестацији програма "Пажња, поднеси захтев за пројекат, сад!" у оквиру којег је "
Mobile Denkfabrik" био подржан од стране Forum der Kulturen и BAMF (Савезна канцеларија за миграцију и избеглице). У групи која је посетила Берлин били су представници и других удружења која су учествовала са својим пројектима у поменутом програму подршке.

Настали су занимљиви контакти и перспектива за даљи рад и сарадњу. Осим политичких, посећена су значајна историјска места и музеји. Посебно се може истаћи прилика да се у опуштеној атмосфери на броду који је пловио реком Spree непосредно разговара са немачком парламентарком Уте Кумпф.

 
Zurück zum Seiteninhalt | Zurück zum Hauptmenü