dieflaneriesr - Srpska akademska mreža - Nikola Tesla

Direkt zum Seiteninhalt

Hauptmenü

dieflaneriesr

ЗВУЧНА ШЕТЊА - у потрази за траговима
У картонском пакетићу добијате mp3 player , фотографије неколико места у Штутгарту и оловку. Mp3 player садржи причу ( језик: немачки) коју слушате на одређеним местима у граду. Са том причом у ушима и неколико фотографија у руци, следимо трагове сећања једног старијег човека из Београда, који се после много времена вратио у Штутгарт. На фотографијама можете направити белешке или цртеже: тако остављате сопствени траг и исписујете своју причу.

На полеђини сваке фотографије је исечак мапе града са означеним местом на њој, да га лакше нађете. Град обилазите редоследом којим желите. Пакетић се после шетње враћа, фотографије са вашим белешкама можете да задржите. Више информација и како све изгледа -> http://dieflanerie.wordpress.com/spuren-suche/


Искусите и ви ову малу авантуру!

Цена: по вашој жељи, ако желите - мали добровољни прилог
Где и када: Пакет ( уз малу гаранцију нпр. лична исправа) можете
од 13 до 19 часова добити у нашој канцеларији у Kriegsbergstr. 28, 70174 Stuttgart у следећим данима:
субота 20. април & недеља 21. април | субота 27. април & недеља 28. април
субота 11. мај & недеља 12. мај | субота 25. мај & недеља 26. мај
субота 01. јуни & недеља 02. јуни | субота 08. јуни & недеља 09. јуни | субота 29. јуни & недеља 30. јуни

Молимо вас да
обавезно направите резервацију е-мејлом или телефоном: dieflanerie@gmail.com / Tel.: 0176 – 490 48 422

О пројекту: Аудио шетња - у потрази за траговима

Београдски литерата Симон Марић је члан Goethe-Гериље - младог огранка Goethe-ovog instituta u Beogradu. У оквиру пројекта заобилазни путеви & забачена места он развија са другим учесницима један звучни запис кроз Штутгарт.
Фото: flanerie

Аудио шетња - у потрази за траговима


Српска академска мрежа - Никола Тесла први пут сарађује са DieFlanerie
:
заједно смо на шест недеља позвали у Штутгарт младог београдског литерату Симона Марића (члан Goethe-Гериље / Goethe Институт Београд). Он шетњом открива њему до сада непознат град. Тина Саум из DieFlanerie и Симон Марић срећу се и са једном групом младих слепих људи из установе Nikolauspflege и прате их у њиховим свакодневним путевима кроз Штутгарт.

При томе настаје Звучна шетња - прича за mp3 player која може да се слуша у шетњи ка одређеним местима у Штутгарту. Са том причом у ушима и неколико фотографија у руци, следимо трагове сећања једног старијег човека из Београда, који се после много времена вратио у Штутгарт. Док следимо траг тог човека, имамо могућност да и сами оставимо траг и тако творимо истовременост присуства и одсуства, сећања и садашњости.

Прва јавна презентација и могућност да изнајмите MP3-player са овим звучним записом и прошетате градом с њим је између 11 и 19 часова у петак 12. октобра 2012. и суботу 13. октобра 2012. у Stadtlabor Штутгарт / Kriegsbergstraße 30. Више информација на: www.dieflanerie.wordpress.com


Звучна шетња настаје у оквиру пројекта заобилазни путеви & забачена места: научници и уметници се сусрећу и откривају заједно заобилазне путеве и забачена места Штутгарта, развијају и дискутују идеје, визије и експерименте.

Пројекат можете пратити на http://dieflanerie.wordpress.com/flanerie_labor/. На крају ће радови бити презентовани од 10. - 14. октобра 2012. у форми изложбе у Stadtlabor Штутгарт / Kriegsbergstraße 30. Више информација о пројекту можете наћи на: http://dieflanerie.wordpress.com/umwegeunorte/


Аудио запис о коме је реч, биће и убудуће доступан заинтересованима. Ради се тренутно на форми у којој ће он бити у културној понуди града.

Пројекат је подржан од Baden-Württemberg фондације и фондације Bürgerstiftung :


Zurück zum Seiteninhalt | Zurück zum Hauptmenü