Пројекти - Srpska akademska mreža - Nikola Tesla

Direkt zum Seiteninhalt

Hauptmenü

Пројекти

МЕНТОРИНГ


Циљ пројекта јесте да мотивисане ђаке и студенте српског порекла повеже са успешним личностима из науке, привреде, културе и управе. Из тог је разлога САМ-Никола Тесла у сарадњи са Volkshochschule развила Менторинг програм. Ментори се припремају на бази једне дводневне радионице за своје задатке.
Њихов, свакако, кључни задатак састоји се у томе да младим ментијима служе као узор и партнер. Nа основу личног и професионалног искуства, али и сопственог образовања и сазревања, пружaју подршку ментију у формулацији сопствених циљева и прате га у њиховом остваривању. Користимо искуства и сазнања из реализације наших пројеката Покретна фабрика идеја (Mobile Denkfabrik) и Tрендови будућности - данас буди спреман за сутра!

MOBILE DENKFABRIK - Покретна фабрика идеја

"Покретна фабрика идеја" је покретна учионица опремљена лап - топовима, лабораторијским моделима, видео - пројектором, штампачем и мобилним интернет приступом. Са овом покретном фабриком идеја долазимо код заинтересованих партнера и организујемо дечије радионице. Фокус од 2013 године је стављен на Фестивал за децу и омладину у Штутгарту на коме буде и по 70.000 посетилаца.


ПОВЕДИ СВОГ НЕМАЧКОГ ПРИЈАТЕЉА

Изградити мостове разумевања презентовањем наше уметности и културе је идеја овог пројекта. Свако од нас има при том и мали задатак: довести бар једног пријатеља из Немачке. Тако настају књижевне вечери и трибине као што су Јован Николић (Роман "Очи покојног јагњета"), "Срби и Немци" са проф. Габријелом Шуберт, Д. Великић (Роман "Бонавиа").
Новембра 2012. покренули смо Дане српског филма у Штутгарту, а децембра исте године одржана је и ревија кратких филмова "Откриј младог филмског аутора!". Тако је настао ФИЛМАНАК који се од тада редовно одржава сваке године у октобру.


ПОРОДИЧНИ КАФЕ -РАНЧ"


У простору који омогућује и игру за децу и разговор одраслих, наша мрежа организује повремено сусрет родитеља, оних који то планирају да буду и наравно свих оних који једноставно желе да проведу једно лепо и опуштено поподне. Породични кафе је место за дружење и размену искуства из школе и свакодневнице >>

Фото: Femtec. GmbH/ Jacek Ruta
Партнерство

ТЕХНИКА ТРАЖИ РАЗНОВРСНОСТ


За више девојака на студијама природних и техничких наука

САМ-НТ у партнерству са
Femtec.GmbH и LIFE e.V.>>

Партнерство
Српска академска мрежа - Никола Тесла & DieFlanerie

Прво партнерство са DieFlanerie било је на пројекту Аудио шетња - у потрази за траговима, а наставило се пројектом Keep Strolling у ком је настао својеврстан водич кроз Штутгарт. Потом смо пројектом Where are the horses? заједно ушли у сарадњу са Музејом града Штутгарта. На блогу Саре Ђукарић пратите реализацију пројекта. Темељи сарадње на иновативним и необичним пројектима из културе и у будућем периоду су тиме постављени.

Zurück zum Seiteninhalt | Zurück zum Hauptmenü