radnagrupa - Srpska akademska mreža - Nikola Tesla

Direkt zum Seiteninhalt

Hauptmenü

radnagrupa

Радна група за образовну политику
Штутгарт, 26. март 2015.

У оквиру Форума култура Штугарт основана је 26. марта 2015. Радна група за образовну политику. Циљ је оснивање гремијума који ће узети активан утицај на питања релевантна за образовање у Баден-Виртембергу (БВ), формулисање препорука и дијалог са саветима и институцијама у систему одлучивања о образовању БВ-а. Он треба да буде глас мигрантских удружења у органима у којима досељеници готово да нису ни заступљени.

Досељеници у великом броју не испуњавају услове за гласање на изборима, али то не значи да не могу да утичу на питања од њиховог интереса. У школама и вртићима је огроман удео деце са мигрантском позадином, али у телима за доношење одлука које их се тичу, мигранти су непропорционално слабо заступљени.

На актуелни Наставни план или саопштење Конференције министартсва културе (КМК) огроман број удружења и досељеника у Штутгарту није имао утицаја.

Од стране образовних институција БВ-а долазе позитивни сигнали да постоји потреба и да су врата отворена за овакву сарадњу.

Оне који сматрају да могу да својим личним искуством или стручним доприносом унапреде рад ове групе, позивамо да нам се јаве и узму учешћа у сусретима који ће уследити.


 
 
Zurück zum Seiteninhalt | Zurück zum Hauptmenü