studiranje - Srpska akademska mreža - Nikola Tesla

Direkt zum Seiteninhalt

Hauptmenü

studiranje

Студирање у Немачкој од А до Ш

Поштовани будући студенти и родитељи,

ко у Немачкој жели да студира, брзо ће сам утврдити да је могуће студирати на универзитету, високој школи струковних студија (Fachhochschule) или пак студирати и радити (дуалне студије). Избор програма које нуде високошколске установе прилично је разноврстан и обиман. “Српска академска мрежа-Никола Тесла" из Штутгарта је стога одлучила да сакупи на једном месту основне информације на тему студирања на универзитетима у Немачкој.

Резултат је брошура под називом „Студирање у Немачкој — од А до Ш“. Она се састоји од више текстова редакције Дојче Веле (Deutsche Welle) на српском језику, објављених на њиховој веб страници. Редакција нам је изашла у сусрет дозволивши нам да објавимо те текстове у нашој брошури. Штампана је уз подршку компаније Штајнбајс (Steinbeis Advanced Risk Technologies GmbH). Овим текстовима су придодате и адресе релевантних организација и институција, које је сакупило наше удружење.

Било да сте млад човек који жели да изабере прави универзитет у Немачкој или родитељ који жели да свом детету помогне у доношењу праве одлуке — овде ћете пронаћи корисне информације о процесу уписа на факултете, начину финансирања студија и начину оцењивања. Не само да је образовање један од главних стубова на којем почива рад “Српске академске мреже — Никола Тесла”, већ је оно по нама кључ за успешну интеграцију, а самим тим и основа за стварање још успешније српске заједнице у Немачкој.Пројекат
Српске академске мреже - Никола Тесла


Download
SAM_NT_Brosura_Studiranje_2013.PDF
(Исечак - садржај једног дела брошуре)

Контакт & Инфо
studiranje@sam-nt.de

Сматрате да овакве иницијативе треба помоћи да би постојале у континуитету и за следеће генерације?
Помозите вашом донацијом на рачун САМ-НТ:

Kontoinhaber: Serbisches Akademikernetzwerk - Nikola Tesla e.V.
Bank: Volksbank Zuffenhausen eG Stammheim
BIC: GENODES1ZUF
IBAN: DE16600903000417520000

На том путу, свако од нас има могућност и одговорност да се ангажује. Ми ћемо се трудити да и даље истражујемо и сакупљамо актуелне информације и да их кроз рад нашег удружења приближимо заинтересованима! Ви нам у томе можете помоћи кроз оцену ове брошуре, слање Ваших предлога за неке наредне теме, тако што ћете нам се прикључити или прилогом подржати наш рад.

Штампана брошура је бесплатна и може се добити у нашој канцеларији у Штутгарту. Разумећете нас да нисмо у могућности да покривамо трошкове слања поштом. Па ипак постоји могућност да брошуру или више њих наручите. У вези са детаљима можете да нас контактирате.

Serbisches Akademikernetzwerk - Nikola Tesla e.V.
Kriegsbergstr. 28, 70174 Stuttgart

односно

studiranje@sam-nt.de

Садржај дела брошуре можете видети тако што ћете преузети PDF документ са наше странице: www.sam-nt.de/studiranje.html


Zurück zum Seiteninhalt | Zurück zum Hauptmenü