filmanak - Srpska akademska mreža - Nikola Tesla

Direkt zum Seiteninhalt

Hauptmenü

filmanak

Filmanak

ФИЛМАНАК
Дани српског филма у Виртембергу | deutch>>

Фото: Д.Радовић, разговор после филма Отворен кавез

Неколико ентузијаста и љубитеља наше филмске уметности из САМ-НТ, дошло је на идеју да у Штутгарту подели свој ужитак са нашом и интернационалном публиком.

Концепт ФИЛМАНКА се састоји у томе да са једне стране, погледамо филмове афирмисаних аутора које нешто повезује - тема, порука, епоха... али да понудимо и програм кратких филмова студената и прве радове младих аутора из Србије.


ФИЛМАНАК је место сусрета љубитеља филма, али и филмских аутора из Немачке и Србије, посебно младих. Тако настају не само интересантни разговори и познанства, него и будуће кооперације. Желимо да програм проширимо и филмовима насталим у таквој сарадњи. За младе ауторе посебно је интересантна медијска пажња која фестивал прати.

Фото: Д.Радовић, разговор након филма Где је Нађа


Како је све почело? У октобру 2011. на универзитету у Штутгарту, уприличено је Вече српског филма, које је годину дана касније, прерасло у Дане српског филма у Штутгарту. 2012. године смо одржали филмски програм под називом "Млади на путу у свет одраслих", а потом и ревију кратког филма са радовима студената Факултета драмским уметности Београд "Откриј младог аутора у Штутгарту!". У 2013. под називом "Човек и његова природа иза науке" приказујемо три филма, а у програму кратких филмова на конкурсу је изабрано 8 остварења. Годину за годином, трудимо се да увек направимо корак више и будемо све бољи...

Ова филмска манифестација је у редовном термину сваке године - крајем октобра, почетком новембра. 2013. је уврштена на референтну понуду филмских фестивала покрајине Баден-Виртенберг у издању MFG Filmförderung BW.


Фото: САМ-НТ, Филманак, филм Мамарош

Први кораци су иза нас, а како се ова наша прича развија - погледајте фотогалерију и утиске>>

ФОТОГАЛЕРИЈА >>

Време одржавања:
крајем октобра сваке године

Место:
Штутгарт, Еслинген

Конкурс за младе ауторе:
Како учествовати>>

Желите да нас подржите?
Донирајте!


Фото: Филманак тим
са глумцем А. РадојичићемКОНКУРС ЗА КРАТКЕ ФИЛМОВЕ СТУДЕНАТА И МЛАДИХ АУТОРА


Да ли смо пробудили ваше интересовање? После фестивала је пре фестивала! Припремамо следећи Филманак.
Као и сваки фестивал, и наш живи од квалитета приказаних филмова. Пошаљите нам ваш филм!
Све детаље о конкурсу и како учествовати наћи ћете овде -> Филманак окт-нов 2015 - Конкурс

 
Zurück zum Seiteninhalt | Zurück zum Hauptmenü